Seuraa eSportsia livenä

Elektronisen urheilun suosion kasvamisen myötä pelien seuraaminen on nyt helpompaa kuin aikaisemmin, sillä suoratoistopalveluita on tarjolla enemmän kuin koskaan, joten kyse on lähinnä henkilökohtaisista mieltymyksistä eli siitä, mistä kukakin katsoo pelit mieluiten. Usein kaikkia suosituimpia eSports-pelejä (esim. Hearthstone) pääsee seuraamaan niille omistetuilta YouTube- tai Twitch-kanavilta.

League of Legends -pelien seuraaminen

Eri pelit ja liigat saatetaan tosin näyttää eri lähteistä, esimerkiksi League of Legends -pelaajat seuraavat usein Youtuben suosittua League of Legends -kanavaa, josta näkee League of Legendsin mestaruusliigan pelit suorana. Myös useat vedonlyöntisivustot tarjoavat suoratoistopalveluita vedonlyöntikohteistaan, näistä on myös mahdollista seurata elektronista urheilua, kuten kilpapelaamista. Suoratoiston tarjoaminen onkin yksi seikka joka kannattaa tarkistaa vedonvälittäjää valitessa, sillä kaikki vedonvälittäjät eivät tätä palvelua vielä tarjoa.

esports kanavat

Counter Strike -striimit

Counter Strike -faneille on tarjolla kattava lista suoratoistolähetyksiä sekä videoita YouTuben suositussa Counter Strikeen ja erityisesti sen viimeisimpään Counter-Strike: Global Offensiveen erikoistuneella kanavalla.

Counter Strike on iästään huolimatta yhä yksi suosituimpia kilpapelaamisen muotoja, pelit ovat jännittäviä ja nopeatempoisia, joten niitä on myös mielenkiintoista seurata. Pelissä terroristit kamppailevat erikoisjoukkoja vastaan eri kartoissa ja eri pelimuodoissa. Peliä pidetään yleisesti ensimmäisenä taktisena räiskintämoninpelinä. Peli joka alun perin julkaistiin jo 2000-luvun alussa, on vuosien varrella saanut useita eri versioita. Osa pelaajista on pelannut peliä aina alusta lähtien, joten heillä on pelistä yli 10 vuoden kokemus. Tästä voi päätellä miten korkea taso pelissä on ja onkin sanottu, että on helpompi menestyä perinteisissä urheilulajeissa kuin Counter Strike -kilpapelaamisessa.

esports kanavat 2

Starcraft YouTubessa

Usein pelaajat, jotka eivät pidä nopeatempoisista toimintapeleistä, nauttivat enemmän strategiapeleistä. Kilpapelaamisen saralla yksi suosituimmista strategiapeleistä on ollut pitkään Starcraft ja erityisesti pelisarjan toinen osa. Starcraft -kilpapelaamista voi seurata esimerkiksi Starcraftille omistetulta Youtube-kanavalta.

Starcraft on huippusuosittu erityisesti Etelä-Koreassa, jossa pelin menestyneimmät pelaajat ovat suoranaisia julkkiksia, lisäksi suurimpien turnauksien voitot voivat olla jopa satoja tuhansia dollareita. Varsinkin Aasian maissa kilpapelaamisella on pitkä historia ja kilpapelaaminen on hyväksytty vakavasti otettavana lajina, joka suosiossaan menee jopa perinteisten urheilulajien ohi. Turnauksia voi seurata myös kansallisesta televisiosta nettikanavien lisäksi. Tämä kerto siitä, miten suosittua kilpapelaaminen on Aasian maissa myös suuren yleisön keskuudessa.