Hearthstone – pelaajan opas

Hearthstone on Blizzard ohjelmistoyrityksen kehittämä digitaalinen korttienvaihtopeli, joka on kasvattanut tasaisesti suosiotaan aina vuoden 2013 julkaisusta lähtien. Blizzard on ohjelmistoyritys, joka on parhaiten tunnettu huippusuositusta World of Warcraft pelisarjastaan, jolla on yhä miljoonia aktiivisia pelaajia ympäri maailman. Ohjelmistoyritys perustettiin vuonna 1994 ja se nousi nopeasti yhdeksi suosituimmista pelinkehittäjistä ja on pysynyt yhtenä alan suosituimpana nimenä aina tähän päivään saakka. Myös Hearthstone on World of Warcraftia vastaava menestystarina, osittain myös sen takia, että peliä pääsee pelaamaan ilmaiseksi. Pelillä on ympäri maailman jo 30 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää.

Heartstoneen liittyy myös monen muun suositun pelin tapaan eSports vedonlyönti, joka tuo peliin mukanaan aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Ja se tuo pelille myös suosiota ja kasvattaa siihen liittyvää kuhinaa, josta vastaavat suurelta osin eSports foorumit.

Mistä pelissä on kyse?

Hearthstone eroaa oleellisesti Blizzardin muista suosituista julkaisuista, sillä Hearthstone: Heroes of Warcraftissa mitellään toisia pelaajia vastaan digitaalisten pelikorttien avulla. Pelissä pelaajan tehtävänä on kerätä digitaalinen 30 korttia sisältävä korttipakka, joka koostuu pelin eri hahmoista. Tämän jälkeen pelaajalla on mahdollisuus haastaa muita pelaajia vuoropohjaiseen kamppailuun. Pelaajan tahdosta riippuen on mahdollista pelata joko tietokonetta, tai muita ihmispelaajia vastaan internetin yli. Pelin hahmot ovat tuttuja Warcraft sarjan pelifaneille. Kaikilla hahmoilla on erilaisia ominaisuuksia, vahvuuksia sekä heikkouksia, joten pakkaa kootessa on monia seikkoja, jotka tulee ottaa huomioon.

hearthstone4

Kenelle peli sopii?

Hearthstone sopii hyvin myös pelaajille joilla ei ole aikaisempaa kokemusta vastaavista korttien keräilypeleistä, sillä pelissä on useita eri pelimuotoja sekä harjoitus-skenaarioita. Uudella pelaajalla on mahdollisuus aloittaa peli helppoja harjoitustasoja pelaten, joissa vastaan tulee vain tietokoneen ohjastamia vastustajia, näin pelaaja pääsee peliin mukaan ja oppii nopeasti pelaamisen perusteet. Harjoitustasoja on yhteensä kuusi ja niiden jälkeen pelaaja on valmis aloittamaan itse pääpelin.

Hearthstonen uniikki ominaisuus on se, että pelaajalla on pakkaa kootessa mahdollisuus valita peliluokka. Luokkia on useita erilaisia ja kaikilla luokilla on omat vahvuutensa, eroja löytyy esim. taistelutyyleistä, magia-taidoista sekä kestävyydestä. Vaikka pelin perusidea onkin simppeli, vaatii pelissä menestyminen kuitenkin paljon harjoittelua, sekä strategisia taitoja. Taistelukentät muuttuvat vastustajan pakan mukaan, joten pelaajan täytyy pystyä mukauttamaan pelityylinsä erilaisia vastustajia vastaan.

Pelaaminen

Kun pelaaja on valinnut luokan ja kasannut haluamansa korttipakan, on aika kokeilla taitoja itse oikeassa pelissä. Pelin edetessä pelaaja päivittää korttipakkaansa aina entistä paremmaksi uusien hahmojen auetessa. Pelaaminen tapahtuu pelilaudalla, aina siten että vastustajasi pakka on pelilaudan ylälaidassa.

hearthstone3

Pelilaudalta tulisi tuntea seuraavat:

• Pelipakka, sisältää 30 pelaajan valitsemaa korttia, pakka sekoitetaan aina vuoron alussa.
• Käsi, aivan kuin vaikka pokerissa, kädellä tarkoitetaan näkyviä pelikortteja joita pelaaja voi käyttää pelaamiseen. Vastapuolen kortit näkyvät pelaajalle pimeinä, kuvapuoli alaspäin.
• Mana, resurssi joka määrittää kuinka monta siirtoa pelaaja voi tehdä. Molemmat pelaajat aloittavat yhdellä manakristallilla ja saavat uuden kristallin jokaisen vuoron alussa.
• Terveys, molemmat pelaajat aloittavat 30 terveyspisteellä ja kumman pisteet tippuvat ensimmäisenä nollaan, häviää pelin. Terveyteen voi vaikuttaa erilaisilla loitsuilla sekä suojilla.
• Sankarivoima, jokaisella pelin sankarilla on oma uniikki voimansa, jota voidaan käyttää klikkaamalla kyseistä kuvaketta. Sankarivoimien aktivoimiseksi tarvitaan manaa ja niitä voidaan käyttää vain kerran per kierros.
• Kätyrit, oliot jotka pelaaja kutsuu taisteluun vihollista vastaan.
• Vastustajan kätyrit, oliot joilla vastustaja kamppailee pelaajaa vastaan.

Varsinkin jos on kyse aloittelijasta, vaaditaan pelaajalta kärsivällisyyttä. Aluksi tulee käyttää reilusti aikaa peliin tutustumiseen, läpäistä harjoitustasot ja aloittaa peli tietokonetta vastaan pelaten. Vasta kun tunnet todella hallitsevasi pelin, kannattaa siirtyä kamppailemaan muiden ihmispelaajien kanssa. Lisäksi eri luokkiin kannattaa tutustua ajan kanssa, sillä jokaisella luokalla on aina omat vahvuudet sekä heikkoudet.