eSports foorumit

Elektronisen urheilun seuraamista varten on olemassa pitkä lista foorumeita sekä kanavia, eikä ole yhtä oikeaa vastausta siihen, mikä näistä olisi paras. Mikä foorumi sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle, sillä paljon riippuu ensinnäkin siitä mitä pelejä seuraa ja millä tarkoituksella. Onko itse kiinnostunut kilpailemisesta, tai onko jo peräti aktiivinen kilpailija, vai onko tarkoituksena vain pelien seuraaminen tai vedonlyönti?

Esimerkiksi vedonlyönnistä kiinnostuneille pelaajille on olemassa useita vinkkisivustoja, joista voi löytää vinkkejä vedonlyöntiä varten ja joissain tapauksissa jopa sisäpiirin tietoa. Suurin osa foorumeista keskittyy peleihin kuten Counter Strike, League of Legends, Hearthstone ja Starcraft. Nämä ovat suosituimpia pelejä, joissa kilpaillaan aina ammattilaistasolla asti. Pelaamisen lisäksi usein foorumeilta löytyy myös keskustelua aiheista pelimaailman ulkopuolelta, aina elokuvista politiikkaan. Lisäksi foorumeiden aktiivikäyttäjät myös järjestävät tapaamisia eri tapahtumien yhteydessä. Foorumeilta löytää helposti saman henkisiä pelaajia, joilla on vastaavat kiinnostuksen kohteet. Foorumeihin tutustumisen voi aloittaa vaikkapa seuraavan listan perusteella.

HLTV.org

game-289470_1920HLTV.org on johtava Counter Strike -kilpapelaamiseen erikoistunut sivusto, joka tarjoaa suuren määrän tietoa CS-turnauksista, suoratoistoja kilpailuista, arkistoja suosituimmista artikkeleista ja menneiden turnauksien videoita, kuvia, tuloksia ja paljon muuta. Jos olet Counter Strike -kilpapelaamisen fani, vedonlyöjä tai itse pelaaja, tämä on ehdottomasti se tärkein sivusto sinulle.

Sivusto perustettiin jo vuonna 2002, eli se on tarjonnut tietoa pelaajille aina Counter Strike -pelin alkuajoista lähtien. Sivuston layoutista tulee mieleen jalkapalloon erikoistunut vedonlyöntisivusto, jo heti etusivu on täynnä tietoa eri peleistä, turnauksista, pelaajista sekä foorumiketjuista. Sivusto ei ole välttämättä se käyttäjäystävällisin, sillä se on tarkoitettu vain CS:n kokeneille faneilla ja pelaajille, jotka tuntevat jo entuudestaan kilpapelaamisen maailman ja termistön. Sivulle rekisteröityminen on ilmaista ja rekisteröitymällä saakin parhaan hyödyn irti ja pääsee myös osallistumaan foorumeiden keskusteluihin. Itse foorumit tarjoavat keskusteluja Counter Striken eri versioiden pelaamisesta, vedonlyönnistä, tietokoneraudasta, demoista. Tarjolla on myös offtopic-keskustelua Counter Striken ulkopuolelta.

Gosugamers.net

GosuGamers -sivusto mainostaa itseään portaalina, jonka aiheena on erityisesti Dota, League of Legends, Starcraft sekä Hearthstone, eli kilpapelaamisen suosituimmat pelit. Sivusto tarjoaa suuren määrän tietoa peleistä, peliskenestä ja kilpailuista. Sivustolta on helppo tarkistaa pelien tulokset, esimerkiksi mikä tiimi voitti minkäkin pelin. Historiatietoa löytyy sivustolta suuri määrä ja myös pelivideoita on tarjolla paljon. Sivuston sisältöä ovat luoneet myös syvemmin aiheeseen perehtyneet pelaajat, jotka ovat kirjoittaneet artikkeleita kilpapelaamisesta.

Battle.net

Battle.net on Blizzardin ylläpitämä sivusto. Blizzard on ohjelmistoyritys huippusuosittujen julkaisujen, kuten Warcraft ja Hearthstone, takana. Pitkän linjan peliyritys on ollut yksi menestyneimmistä alan tuottajista jo kymmenien vuosien ajan. Yleensä pelinkehittäjien sivustot eivät tarjoa paljoa foorumeiden suhteen, niiden keskittyessä lähinnä omien tuotteidensa mainostamiseen sekä tukipalveluihin, mutta Battle.netistä löytyy ehkä ne kattavimmat foorumit Blizzardin peleille, erityisesti Hearthstonelle joka on yksi suosituimpia kilpapelejä tänä päivänä. Lisäksi sivusto tarjoaa kattavan listan ohjeita, vinkkejä sekä strategioita aloittelijoille, sekä jo kehittyneemmillekin pelaajille, joten tämä sivusto kannattaa ehdottomasti lisätä kirjanmerkkeihin, jos pelaa joitain Blizzardin suosituista julkaisuista. Sivustolta löytyy myös pitkä lista artikkeleja sekä pelivideoita.

headset-1227981_1920

Esporstearnings.com

E-SportsEarning on yhteisö, joka on erikoistunut kilpapelaamiseen ja erityisesti turnauksien tarjoamiin palkintoihin. Sivustolta löytyy kattava määrä mm. historiatietoja, tietoa pelaajista, turnauksista, tiimeistä, peleistä, vinkkipalsta sekä foorumit. Heti etusivulta näkyy lista viimeisimmistä turnauksista sekä parhaiten tienaavista pelaajista ja joukkueista. Tietoa löytyy suuri määrä ja varsinkin kilpapelaamiseen tutustuva varmasti yllättyy siitä minkälaisia summia huippupelaajat tienaavat. Itse foorumeilla keskustelukategoriat on jaettu pelien mukaan, alueet löytyvät niin Starcraftille, Dotalle, League of Legends :ille, Counter-Strikelle kuin muille, vähemmän suosituille peleillekin.